Ghid Participant

Ridicarea Kitului.  Kitul de start este trimis prin curier (*) sau se poate ridica conform programului afisat.
La ridicarea kiturilor trebuie sa prezentati un act de identitate, precum si Declaratia de asumare a responsabilitatii. In cazul unui concurent minor, Declaratia trebuie semnata de parinte / tutore. Declaratiile se gasesc aici: Declaratie adult / Declaratie minor
De asemenea, daca plata a fost efectuata cu mai putin de 5 zile inainte de data concursului, va rugam sa aduceti dovada platii.

Verificarea bicicletei.  In zilele dinaintea competitiei este recomandat sa faci o verificare a bicicletei. Verificati daca franele sunt in stare buna de functionare si cauciucurile sunt umflate la presiunea optima. Recomandam sa mergeti inainte de competitie la un service de bicicletec. Reamintim ca este responsabilitatea fiecarui participant sa se asigure ca bicicleta si echipamentul sunt in stare buna de functionare.

Locul de desfasurare. Startul este in  parcarea de la baza partiei Cazacu. Tot aici este si sosirea, cu exceptia Traseului TeamXpert care se incheie la 200 m distanta de statia superioara a gondolei.

Recunoasterea traseului. Sunt mai multe ture de recunoastere, anuntate de Organizatori pe siteul competitiei (http://mtb.teamexpert.ro/)

Antrenament si Incalzire. Recomandam efectuarea unor sesiuni de antrenament inaintea cursei. De asemenea, inaintea cursei este bine sa va incalziti corespunzator. Prin incalzire, organismul se pregateste pentru efectuarea efortului care va urma, reducand la minimum sau eliminand urmarile nefavorabile care se manifesta mai ales in perioada de acomodare pe traseu.

Dozeaza-ti efortul! Verificati-vai ritmul cardiac si nu faceti un efort mai mare decat poate organismul dvs. Concursul inseamna in primul rand BUCURIE!

Casca. Este OBLIGATORIE! Riderii care nu poarta casca vor fi descalificati.

Startul. Startul se va da decalat functie de traseu. Fiecare rider trebuie sa fie atent la indicatiile organizatorului si sa urmareasca programul anuntat pe site pentru a nu intarzia la start.

Cronometrarea.  Cronometrarea participantilor se face cu ajutorul cipului de cronometrare sau manual. Conform normelor impuse de Federatia de specialitate, ceasul porneste pentru toti participantii la ora cand se striga start.

Timpul limita. Impunerea timpului limita de parcurgere a traseului are rolul de a spori siguranta tuturor participantilor. Timpul limita este de 4:00 ore pentru parcurgerea traseului cu cea mai mare lungime (aprox 40 km)

Hidratare si alimentare Este important sa va alimentati corespunzator inainte de cursa. De asemenea, la concurs sunt mai multe puncte de alimentare si de hidratare.

Prim-ajutor: Primul-ajutor este oferit de Serviciul Salvamont si de Serviciul de Ambulanta.

Masini:  Concursul are aviz pentru desfasurare de la Ocolul Silvic, Parcul Natural Bucegi, Politia, Jandarmeria Prahova si Jandarmeria Brasov. In aviz este cuprinsa conditia ca accesul masinilor sa fie limitat. De asemenea, in punctele de acces vor fi bariere unde vor sta voluntarii Asociatiei Tabere cu Suflet si jandarmi. In cazul in care, totusi, vor fi masini care vor patrunde pe traseu, riderii sunt rugati sa respecte regulile de circulatie si sa dea dovada de atentie in portiunile de traseu de pe drumul forestier.

Pastrati controlul bicicletei tot timpul, mai ales in portiunile de urcare sau coborare abrupta. Pierderea controlului reprezinta un pericol atat pentru dvs cat si pentru ceilalti participanti.

Depasire Anuntati intentia de a depasi, strigand partea pe care doriti sa faceti depasirea. Strigand ”DREAPTA” il anuntati pe cel din fata ca veti depasi pe partea dreapta. RESPECTA TI SI VETI FI RESPECTAT. Respectati-l pe cel care va depaseste.

Oprire In cazul in care trebuie sa va opriti, inclusiv la punctele de alimentare, asigurati-va ca nu jenati alt participant si incearcati, pe cat posibil, sa scoateti bicicleta de pe traseu. In orice alta situatie, este interzisa parasirea traseului de concurs.

Deseurile. Daca aveti ceva de aruncat, va rugam sa o faceti in punctele de control sau la punctele de alimentare.

Abandon In cazul in care abandonati, trimite un SMS la numerele de urgenta mentionate pe numarul de concurs, prin care anuntati numarul, numele si motivul abandonului.

Accidente Este posibil ca in caz de accident al unui participant, sa fiti la fata locului inainte echipelor medicale. In acest caz trebuie sa procedati astfel:

  • Daca esti primul la fata locului. Opreste-te si ajuta persoana accidentata. Aduna cat mai multe informatii despre accident si trauma si transmite-le la numerele de urgenta aflate pe numarul de concurs.
  • Daca esti al doilea la fata locului. Preia informatiile de la primul ajuns la fata locului si anunta cel mai apropiat punct de control, punct intermediar sau orice alt oficial al cursei.
  • Daca ajungi mai tarziu. Opreste-te, vezi daca ai cum sa ajuti, iar daca nu, continua cursa.

Distrati-va! Daca este primul concurs MTB sau daca aveti mai multa experienta,  bucurati-va de zi si de traseu. Este cu adevarat frumos!

Important. Ramaneti pana la finalul festivitatii de premiere pentru ca data viitoare, cand veti castiga, va veti bucura sa fie multa lume sa va aaplaude! Unde mai pui ca la tombola pot participa doar cei prezenti:)

(*) optiune pentru concurentii care au optat pentru Kitul VIP si au achitat taxa de participare in termenul indicat. Mai multe detalii